SKOG OCH JORDBRUK 

 

Denna utbildningen riktar sig mot yrke inom skog och jordbruk som vill använda drönare för effektivisering av verksamheten. Utöver regelverket för flygfotografisk verksamhet ger denna utbildning basen autonom flygning och hur man säkerställer kvalitativt resultat.dafafd

 

Kursinnehåll

 

Kursinnehåll:

Tillstånd och säkerhet:

Genomgång av övriga regelverk för genomförande av uppdrag. När och var får man flyga? När får man sprida material? Utifrån detta går vi igenom olika säkerhetsaspekter. Hur genomför man riskbedömningar och konsekvensanalyser.

 

Att hantera en drönare:

Genomgång av drönarens flygegenskaper. Teoretisk genomgång av checklistor inför, under och efter ett uppdrag. Genomgång av drönaren, sändaren, kameran och inställningar. Hur nödsituationer hanteras. Vi blandar teoretisk kunskap med diskussioner och praktiska tips.

 

Drönarens kamera:

Vi går igenom drönarens fototekniska egenskaper, inställningshantering, hur man filmar och utnyttjar kameraegenskaperna på bästa sätt för att få ut det bästa möjliga resultatet. Vi tittar även på appar och tilläggsutrustning som ytterligare förbättrar kvaliteten på bilder och filmer.

 

Drönarna i skog och jordbruk:

Hur kan man använda drönarna i skog och jordbruk? Vilka mjukvaror finns för genomförandet av autonomflygning i syfte att optimera ens verksamhet? Hur kan man effektivt använda dem för att uppnå ett bra och användbart resultat, dels utifrån kamerans inställningar, dels utifrån drönaren och programmeringen av appen.

 

Praktik:

Praktisk genomgång av checklista, kalibreringar, och hantering av batterier. Vi lär oss grunderna i flygning och blir bekanta med maskinens flygegenskaper. Med den basen går vi vidare med att lära oss att genomföra autonoma flygningar.

Kommande kurser : se kontaktsidan


Tidsåtgång:

En dag (eller två halvdagar)

 

Förkunskaper:

Drönare: ingen eller lite

Fotografi: ingen eller lite